IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки обещанието си, Либия не спира бомбардировките

Бунтовниците информират, че атаките срещу тях не са прекратени

19:30 | 18.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Въпреки обещанието си, Либия не спира бомбардировките

Изтребители на либийските ВВС бомбардират градовете Зинтан и Рагуб в западната област Джебел ал Гарби, където преди два дни берберски племена се вдигнаха на бунт срещу правителството.

Това заяви днес говорителят на бунтовниците Абдел Басит Абу Мзейрик, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му продължават въздушните атаки и артилерийският обстрел срещу Мисурата - третия по големина град в Либия, чиито жители вече трета седмица са под обсадата на силите на режима.

Мзейрик каза, че интензивността на огъня срещу Мисурата нараства с всеки изминал час и че градът ще бъде превърнат в руини както съседния Зауия.

Говорител на въстаниците подчерта, че прекратяването на огъня и бойните действия, обявени в петък от правителството в Триполи, на практика изобщо не се спазват.

"Диктаторът мами международната общност и се опитва да спечели време, за да преобърне ситуацията в своя полза", каза той.

Както е известно, рано тази сутрин Съветът за сигурност на ООН издаде резолюция, която практически позволява атаката на Либия от международната общност. Това обаче може да стане единствено в случай, че насилието над мирното население продължи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още