IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ притискат Бахрейн за „сдържаност” при овладяването на протестите

Властите в Бахрейн посочват, че са започнали диалог с опозиционните групи, които настояват за реформи

16:52 | 20.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ притискат Бахрейн за „сдържаност” при овладяването на протестите

Белият дом продължи да оказва втори ден натиск върху властите в Бахрейн да проявят сдържаност в опитите им да овладеят масовите протести в страната, предадоха ДПА и ИТАР-ТАСС.

Стабилността в Бахрейн зависи от спазването на универсалните права на населението и от извършването на реформи, заяви съветникът по националната сигурност Том Донилън в телефонен разговор с престолонаследника принц Салман бен Хамад Ал Халифа.

Донилън потвърди изявлението на президента Барак Обама, който осъди насилието, извършено от бахрейнските сили за сигурност срещу мирните демонстранти.

Правителството на Бахрейн съобщи, че е започнало диалог с опозиционните групи, настояващи за реформи в страната, предаде Ройтерс.

Междувременно на централния площад в столицата на Бахрейн Манама се събраха около 40 000 демонстранти, които празнуваха символична победа над силите за сигурност, тъй като успяха да се върнат на площада, след като в петък армията ги прогони с танкове и бойни патрони.

Протестиращите разпънаха палатки и се заканиха, че ще останат на площада "до победния край".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още