IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фонд мениджър: Инвеститорите действат така, сякаш никога не е имало криза

Развиващите се пазари отново са на мода, а това може да е опасно, заявява Педро Нороня от Noster Capital

16:11 | 11.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд мениджър: Инвеститорите действат така, сякаш никога не е имало криза

Инвеститорите за пореден път показват, че имат много кратка памет. Такова е мнението на Педро Нороня от Noster Capital, цитиран от CNBC, според когото инвеститорите пренебрегват опасностите и се държат така, сякаш не е имало криза.

“Инвеститорите действат така, сякаш кризите от 2000-2003 година и 2007-2009 година никога не са се случвали. Горещата тема отново са развиващите се пазари“, посочва той.

„Според повечето играчи развиващите се пазари са мястото, където трябва да бъдем, тъй като развитият свят не може да предостави подобно развитие. Насажда се убеждение, че развиващите се пазари са единственото място, където трябва да имаме позиции“, разсъждава той.

Нороня обаче предупреждава, че инвеститорите трябва да бъдат много внимателни при този голям интерес към развиващите се страни.

„Проблемът, който ние виждаме, е, че всеки вече има подобни позиции и активите на развиващите се пазари се търгуват при подобни съотношения на оценка с развитите пазари“, предупреждава той.

Мениджърът посочва, че той и екипът му са уверени, че ще има пазарен срив в Китай или някоя от другите атрактивни дестинации. „Рано или късно развитите пазари отново ще са на мода“, уверен е Нороня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още