IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qantas заведе дело срещу Rolls-Royce заради повредата в двигател на Airbus A380

Повредата на двигателя стана по време на полет на 4 ноември и самолетът на компанията се приземи принудително в Сингапур

19:06 | 02.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Qantas заведе дело срещу Rolls-Royce заради повредата в двигател на Airbus A380

Австралийският авиопревозвач Qantas е завел дело срещу производителя на двигатели Rolls-Royce заради щетите, нанесени на Qantas, във връзка с повредения двигател на един от самолетите Airbus A380 на компанията, предаде Ройтерс. 

Все пак австралийската компания ще остави отворена и възможността за извънсъдебно споразумение.

Повредата на двигателя стана по време на полет на 4 ноември и самолетът на компанията се приземи принудително в Сингапур.

В иска на Qantas не са включени конкретни цифри, тъй като компанията все още оценява щетите. Според UBS повредата ще струва на превозвача около 60 млн. австралийски долара разходи и нереализирани приходи.

Точна оценка на щетите вероятно ще има чак след месеци, тъй като от Qantas все още не знаят кога самолетът ще може да се използва отново, нито кога от Rolls-Royce ще разрешат изцяло техническите въпроси по случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още