IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да очакваме ли край на борсовото рали заради поскъпването на долара?

За водещите световни борси последните месеци бяха силни, стабилизирането на долара обаче има потенциала да промени това

20:24 | 22.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Да очакваме ли край на борсовото рали заради поскъпването на долара?

Борсовите индекси на основните пазари – в САЩ, Западна Европа и Азия, може да се окажат под заплаха заради поскъпването на щатския долар. Силата на зелените пари има потенциала да спре доброто представяне на индексите от последните месеци, смята техническият анализатор Робин Грифитс от Cazenove Capital, цитиран от CNBC.

„Ако навлезем в период на избягване на риска, то ще се стигне до поскъпване на долара. Именно такива са последните движения, като графиките показват напредване на залените пари. Това предполага ‘таван’ за борсовите индекси”, смята анализаторът.

Доларът поскъпваше през по-голямата част от днешния ден, макар търговията да стартира с ръст за еврото заради новината, че Ирландия ще получи спасителна помощ от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

„Дори да имаме поскъпване на долара, то ще се случи в контекста на дългосрочния тренд на поевтиняване на зелените пари”, твърди Грифитс.

Мнението на спедиалиста е, че в Китай също се е изчерпал потенциала на основния индекс Shanghai Composite за повишение. „Той просто падна твърде рязко – с 5 на сто в рамките само на един ден, последван от 3% отстъпление на следващия”, коментира Грифитс.

„От гледна точка на техническия анализ това е важен сигнал, че възходящият потенциал се е изчерпал”, твърди той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
17,7% безработица къде ?! в САЩ ли..?! ти май нещо си сръбнал ...ама не знам какво. В Испания ДА, в Италия ДА , в Португалия..ДА , Гърция и т.н..... вземи се в ръце приятел!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Dror
преди 13 години
Според това което се чете в университетите силната валута означава силна борсаПричината да наблюдаваме обратното е че търговията на пазарите е доминирана от централните банки. Тогава за да направим извод накъде ще оутиде пазара трябва да погледнем към ФЕДФЕД отива на инфлация лихвите по ипотеките тръгнаха нагоре, скоро И цените ще тръгнат нагоре, като се има в предвид 17.7% безработица в САЩ вероятноста И заплатите да тръгнат нагоре е почти никаква. Тогава това към което върви ФЕД е хъпер инфлация И това в никакъв случай няма да задвижи пазара нагоре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още