IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забраниха на венецуелските банкери да имат акции в медии

Причината е, че венецуелските власти откриха "порочна връзка" между опозиционен частен телевизионен канал и банка

16:54 | 20.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Забраниха на венецуелските банкери да имат акции в медии

Националната асамблея на Венецуела прие вчера промени в Закона за банките на страната, с които се забранява акционери във финансовите институции да притежават акции и от средства за масова информация, съобщи ВВС.

Посочените законови промени бяха предложени, след като правителството на Венецуела получи доказателства, както беше съобщено, за „порочна връзка“ между опозиционен частен телевизионен канал и „Федерална банка“, чиято дейност беше прекратена от властите само преди около две седмици.

Акционер в посочените две институции – банка и медия, е Нелсън Месерхан, който понастоящем се издирва от венецуелските власти. Предполага се, че той се укрива в САЩ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pitashtia
преди 13 години
И унас трябвя да е така защото има срастване на властите, а европейският пример е Берлускони. Собствеността на медиите трябва да е прозрачна и никой да няма контролният пакет или дори повече от 5% от акциите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още