IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилска компания глобена 3 млн. долара за робски труд

Според анализатори oколо 25 хил. души в Бразилия все още работят в условия равносилни на робски труд

21:50 | 19.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Бразилска компания глобена 3 млн. долара за робски труд

Бразилски съд глоби местна компания с 3 млн. долара за това, че в продължение на години е държала като роби работници в своите плантации, пише BBC.

Глобата е най-голямата досега налагана за използване на робски труд в Бразилия, се казва в изявление на съда. Сред 180-те освободени служители от две плантации на компанията в щата Пара през 1998 г. е имало и малолетни.

Според анализатори oколо 25 хил. души в Бразилия все още работят в условия равносилни на робски труд.

В своето решение Върховният съд потвърждава предишно решение на регионален съд за налагането на финансова санкция на Lima Araujo Agropecuaria, компания притежаваща плантации в делтата на река Амазонка.

Политиката на компанията е била „отвратителна и представлява директно посегателство над човешкото достойнство“, се казва в становището на съда. Работниците са били лишавани от вода, били са държани в кални колиби, а на болните е било отказвана медицинска помощ.

Робският труд срещу дългове е особено разпространен в амазонската джунгла. Бедни работници са примамвани на плантации където натрупват дългове които не могат да платят и за което биват принуждавани да останат да работят.

През 2002 г., бразилското правителство е стартирало национален план за изкореняване на робството. Миналата година правителствени агенти са освободили 3000 работници в цяла Бразилия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Робският труд срещу дългове е особено разпространен в амазонската джунгла. Бедни работници са примамвани на плантации където натрупват дългове които не могат да платят и за което биват принуждавани да останат да работят.-----------------------------------------------Нищо ново, написано си е още в Библията, Притчи Соломонови, 22:7: Богатият господарува над бедния, и длъжникът става роб на заемодавеца.-----------------------------------------------Но това важи за всеки заем, включително ипотечен такъв - кредитът - модерното робство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още