IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливанията и придобивания през първото полугодие най-слаби от 6 години

Най-лошо се представя Европа, където полугодието за сделките по сливане и придобиване е най-слабо от десет години насам

10:14 | 25.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сливанията и придобивания през първото полугодие най-слаби от 6 години

Сделките по сливане и придобиване в световен мащаб отчитат най-лошо първо полугодие през 2010 г. от шест години насам, а предвид дълговата криза в Европа и несигурното икономическо възстановяване перспективите пред второто полугодие също са разочароващи.

От началото на годината до 22 юни сделките са били на стойност малко под 976 млрд. долара, по данни на Thomson Reuters, което е наполовина по-малко спрямо обема им през първото полугодие на 2007 г., когато е отчетен връх на сливанията и придобиванията.

Най-лошо се представя Европа, където полугодието за сделките по сливане и придобиване е най-слабо от десет години насам. В региона е отчетен спад от 23 на сто на тези сделки на годишна база до 227 млрд. долара. 

 Силен натиск надолу оказа провалената сделка за закупуването на азиатското подразделение на AIG от страна на британския застраховател Prudential.

В САЩ картината не е толкова мрачна, като през полугодието сделките за сливане и придобиване в страната са паднали с „едва“ 5 на сто до 339 млрд. долара. Там са реализирани шест от десетте най-големи сделки за тази година.

В азиатско-тихоокеанския регион сделките по сливане и придобиване са намалели с 1,1% до 186 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още