IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция, Сирия, Ливан и Йордания създават свободна зона за търговия

Четирите страни предвиждат и отпадане на визите при придвижване на гражданите си

10:09 | 11.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Турция, Сирия, Ливан и Йордания създават свободна зона за търговия

Сирия, Ливан, Йордания и Турция обявиха, че са взели решение за създаване на свободна зона за търговия и за отпадане на визите при придвижване на гражданите между тези страни, съобщават медии от посочените страни.

Договореностите за това са приети на срещата на министрите на външните работи на четирите страни в Истанбул в рамките на икономическия форум за сътрудничество между Турция и арабските страни.

В приетата между четирите страни съвместна декларация се казва, че те ще създадат съвет за сътрудничество, с цел развитие на „дългосрочно стратегическо партньорство“ и създаване на „зона за свободно придвижване на стоки и услуги“.

Освен това в подписания документ се отбелязва, че четиристранният механизъм, в основата на който ще стоят „съществуващите двустранни споразумения и практиката на безвизов обмен“, ще бъде открит за участие в него на „други приятелски страни от региона“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още