IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chrysler набира 1100 служители за новия си Jeep

Новите работници ще взимат по 14 долара на час, което е близо двойно по-малко от надниците на някои от най-отдавнашните членове на секторната синдикална организация

10:42 | 22.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Chrysler набира 1100 служители за новия си Jeep

Американският производител на автомобили Chrysler Group обяви, че иска да наеме на работа общо 1100 души, за да увеличи капацитета на завода си в Детройт, който ще произвежда новия модел Jeep Grand Cherokee. Очаква се джипът да позволи на компанията да увеличи пазарния си дял, коментира АФП.

Grand Cherokee ще бъде единственият изцяло нов модел на Chrysler от много време насам и се очаква той да бъде на пазара до четвъртото тримесечие на тази година. „Светът ще наблюдава дали ще удържим на думата си“, казват от компанията.

Chrysler не е пускал нов автомобил на пазара от края на 2008 г. - необичайно голям период, който повлия негативно върху продажбите на компанията. Разработването на модела вече беше започнало, когато групата бе принудена да обяви банкрут в края на април 2009 г.

Впоследствие компанията организира процес по преструктуриране под надзора на американските власти, след което премина под оперативния контрол на италианския производител Fiat, влязъл в капитала на групата.

Третият по големина американски автомобилостроител не предоставя прогнози за продажбите на Grand Cherokee. Майкъл Менли обаче, директор на марката Jeep, обяснява, че поръчките от разпространителите са с 30-40 на сто по-високи от очакванията, което е спомогнало за решението за набиране на нови служители.

Хората, които Chrysler търси да назначи на работа, ще получават по 14 долара на час – надницата, до която компанията е достигнала след продължителни преговори със синдикатите в сектора в опит да понижи разходите си. Възнаграждението е около двойно по-малко спрямо парите, които получават някои от най-отдавнашните членове на синдикалната организация.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още