IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започват сесията с плахи ръстове*

Трите водещи индекса са на път да отбележат месец на повишения в размер на поне 1%

16:40 | 24.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Водещите борсови индекси на Wall Street отбелязват плахи ръстове в четвъртък в опит да се възстановят от спадовете в предходната търговска сесия, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нараства с 0,39%, или 134,69 пункта, до 34 493,19 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се повишава с 0,53%, или 23,51 пункта, до 4479,75 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite добавя 0,42% към стойността си, или 58,48 пункта, до ниво от 13 981,09 пункта.

Инвеститорите продължават да следят войната в Украйна и да преценяват каква ще е реакцията на Федералния резерв към устойчивата инфлация.

Лидерите на НАТО проведоха заседание в четвъртък, за да обсъдят увеличаване на натиска върху Русия.

Миналата седмица Фед одобри първото лихвено повишение от 2018 г., а в понеденик гуверньорът Джером Пауъл заяви, че "инфлацията е твърде висока" и при необходимост може да има по-големи или повече лихвени повишения.

Индексът S&P 500 премина на територията на корекцията в края на февруари, но сега е с около 7% под най-високото си равнище, заедно с Dow. Технологичният бенчмарк Nasdaq е с 14% под рекордното си ниво.

"Въпреки че фондовата борса се опитва да се възстанови от корекцията, пазарите са значително по-рискови и несигурни в сравнение с преди руската инвазия в Украйна", заяви главният инвеститицонен директор в Treasury Partners Ричърд Саперщайн.

Цената на акциите на Uber се повишава с 4,42%, след като компанията обяви сделка за листване на всички таксита в Ню Йорк в своето приложение.

Ценните книжа на KB Home изтриват 1,61% от капитализацията си заради разочароващи резултати във финансовия отчет на компанията.

Световният бенчмарк Брент поевтинява с под 1% до 120,69 долара за барел, докато американският суров петрол West Texas Intermediate (WTI) също отбелязва спад в цената от 0,89% до 113,9 долара за барел.

Доходността на 10-годишните щатски облигации се увеличава до 2,36%. Златото поскъпва с 0,66% до 1950,1 долара за тройунция.

Данните на министерството на труда на САЩ в четвъртък показаха, че броят на молбите за помощи при безработица в САЩ се е свил до 53-годишно дъно.

Търговията на Wall Street бе волатилна тази седмица, докато акциите отбелязваха спадове и ръстове. Показателят Dow бележи понижение от около 1% през тази седмица, докато измерителите S&P 500 и Nasdaq Composite записват незначителни ръстове.

Миналата седмица водещите щатски индекси записаха най-доброто си представяне от 2020 г. насам. Всички те са на път да запишат месец на повишения от поне 1%.

*Към 16:01 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още