IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блинкен: Джо Байдън е готов за среща с Владимир Путин по всяко време

Дипломатическият път за уреждане все още е възможен, "докато танковете наистина не тръгнат и самолетите не полетят в небето", изтъкна държавния секретар на САЩ

18:00 | 20.02.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Американският президент Джо Байдън. <em>Снимка:&nbsp;Oliver Contreras/Sipa/Bloomberg</em></p>

Американският президент Джо Байдън. Снимка: Oliver Contreras/Sipa/Bloomberg

Американският държавен глава Джо Байдън е готов "да се срещне" с руския си колега Владимир Путин "всеки момент, какво значение има форматът, щом това позволява да се избегне война" в Украйна, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Bloomberg. 

Блинкен потвърди, че дипломатическият път за уреждане все още е възможен, "докато танковете наистина не тръгнат и самолетите не полетят в небето".

САЩ нямат намерение да налагат санкции на Русия "до последния момент", за да не се изгуби възпиращият им ефект, каза още Блинкън. Така той коментира призива на украинския президент Володимир Зеленски да бъдат наложени антируски санкции още сега, посочва агенцията.

По-рано в неделя първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че заключенията на американското и британското разузнаване по отношение на Украйна не заслужават доверие. Заявлението дойде в отговор на казаното от британския премиер Борис Джонсън, който в интервю, дадено на Мюнхенската конференция по сигурността, обяви, че е притеснен от мащаба на военните планове на Русия спрямо Украйна, които, според разузнавателните сведения, включвали обсада на украинската столица Киев.

"Не вярваме на американското и британското разузнаване, които ни разочароваха, имам предвид целия свят, неведнъж. Достатъчно е да си спомним за оръжията за масово поразяване в Ирак."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
993
преди 2 години
Петата колона се е наместила удобничко и в Инвестор... ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
0pk
преди 2 години
Ми не знам, ама гаргите сте бая стреснати от няколко месеца :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Торба лой, това адмирал-нахимов нещо високотехнологично, като Кузя ли е? Кузя, оня "самолетоносач" с ТЕЦ на трюма, дето се пали всеки месец? Пак ли с димки плашите гаргите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Pyramid
преди 2 години
То, каквото и да рече дедо Алцхаймер, точно след 10 сек., го е забравил. Колко удобно, нали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 2 години
Абе, нали злата Русия вчера пак трябваше да нападне Украйна? Какво стана? Иначе чучулото ще се среща с Вова, къде ще ходи? Има ли избор? Помежду другото "Адмирал Нахимов" вече е на бойно дежурство - и в Пентагонът генералчетата трайно ще бъдат на успокоителни. Апропо - няма ли чучyлото да се срещне с Путин както е редно - на четири очи? Или пак с трима сътрудници - да го пазят да не заспи и да му суфлират какво да дрънка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още