IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Растящото напрежение между Русия и Украйна оцвети в червено щатските индекси

Книжата на Intel поевтиняха с над 5%, въпреки че компанията обяви, че очаква приходите ѝ от продажба да достигнат 76 млрд. долара през 2022 г.

23:12 | 18.02.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Напрежението по руско-украинската граница помрачи търговията на Нюйоркската фондова борса, като американските борсови индекси записаха спадове в последния ден на търговия за седмицата, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 232,85 пункта, или с 0,68%, до ниво от 34 079,18 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,72% до 4348,87 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа понижение от 1м23% до 13 548,07 пункта.

Говорейки по време на международна конференция за сигурността в Мюнхен държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен определи стрелбата в Донбас от последните 48 часа като „част от сценария с провокации“, които да оправдаят нова агресия срещу Украйна. Вашингтон продължи опитите за диалог с Москва, Берлин поднови предупрежденията за санкции, а няколко европейски държави предприеха мерки с военен характер.

В телефонен разговор американският министър на отбраната Лойд Остин призова руския си колега Сергей Шойгу да разпореди на руските войски в близост до Украйна да се върнат в базите си.

В същото време ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република, която е във война с властите в Киев, Денис Пушилин обяви днес евакуация на цивилни към съседна Русия, обвинявайки Киев, че се готви за нахлуване след ескалацията на сблъсъците по линията на съприкосновение.

щатски щатски

В четвъртък управителят на Федералния резерв в Сейнт Луис Джеймс Булард заяви, че понижаването на инфлацията може да наложи централната банка да надхвърли неутралната целева лихва, която той вижда на ниво от около 2%. Той повтори мнението си, че Фед трябва да повиши лихвата със сто базисни пункта до 1 юли и да започне да намалява баланса си през второто тримесечие в отговор на най-бързата инфлация от 40 години.

Книжата на Intel поевтиняха с над 5%, въпреки че американската технологична компания обяви, че очаква приходите ѝ от продажба да достигнат 76 млрд. долара през 2022 г., а след това ще нараснат със среден до висок едноцифрен процент през 2023 г. и 2024 г. Прогнозата на Wall Street за приходите от продажби е за 75,1 млрд. долара.

Цената на акциите на Tesla се понижи с над 2%, докато книжата на Ford поскъпнаха с 3,2 на сто.

При Big Tech акциите на Microsoft, Apple и Alphabet поевтиняха съответно с 0,8%, 0,7 на сто и 1%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 1,922% и 2,237 на сто.

Доларовият индекс записа ръст от 0,3% до 96,09 пункта.

При петролната търговия цената на международния бенчмарк сорт Брент се повиши с 0,75% до 93,67 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поевтиняха с 0,20% до 91,59 долара за барел.

Цената на златото се понижи с 0,1% до 1899,80 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Вярно. И аз купувам, само има малко колебание дали и още малко няма да падне борсата. Но да, сега е момента. С отшумяването на конфликта парите се завръщат по борсите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
Solar Power
преди 2 години
Много добро време за попълване на портфолиото :) Отдавна чакам малко паника както преди 12 години да се "нажебя" :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Наивници, всичко тепърва започва. Не бива в червено. Направо в черно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още