IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са отворени за разговор с КНДР без предварителни условия

"Нямаме враждебни намерения", увери държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен

11:26 | 13.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Samsul Said/Bloomberg</em></p>

Снимка: Samsul Said/Bloomberg

Съединените щати са отворени за диалог с КНДР без предварителни условия и не таят враждебни намерения към нея. Това увери на пресконференция в Хонолулу държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, предава БГНЕС.

"Искам да подчертая, че нямаме враждебни намерения към КНДР. Оставаме отворени за диалог без предварителни условия, ако Пхенян избере този път", каза външният министър на САЩ.

В същото време той призна, че Северна Корея може да предприеме "по-нататъшни провокативни действия" в обозримо бъдеще. Като подобни провокации Блинкен описа скорошните изстрелвания на ракети от Пхенян.

„За всички ни е ясно, че КНДР е на етап провокации“, аргументира се Блинкен. „Със сигурност не изключвам Северна Корея да предприеме допълнителни провокативни действия предвид случващото се в други части на света, включително в Европа – около Украйна“, каза Блинкен.

Той проведе тристранна среща в хавайската столица, на която присъстваха външните министри на Република Корея и Япония и Юнг Юи-йонг и Йошимаса Хаяши

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още