IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се отърсва от слабото начало на седмицата

Nasdaq записа 1,28% ръст, а Dow Jones - 1,06%

23:26 | 08.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси завършиха търговията във вторник с ръстове, след като инвеститорите следиха новите финансови отчети на компаниите и са в очакване на важните данни за инфлацията, които трябва да бъдат обявени по-късно тази седмица, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 371,65 пункта, или 1,06%, до 35 462,78 пункта. Широкият индекс S&P 500 напредна с 0,84% до 4521,54 пункта. Технологичният Nasdaq Composite пък прибави 1,28% до 14 194,45 пункта.

Корпоративните отчети предизвикаха повечето борсови движения днес. Цената на акциите на Harley Davidson се повиши с над 15%, след като компанията отчете изненадваща печалба за четвъртото тримесечие. Книжата на Amgen и Chegg повишиха стойността си съответно със 7,8% и 16%, след като финансовите им резултати станаха ясни.

3,3% е борсовият ръст на American Express днес, а този на JPMorgan – 1,9%, като и двете подкрепиха Dow.

„S&P 500 се справи със спада, след като Wall Street се насочи към суровини, технологии и акции на финансови компании“, коментира старши пазарният анализатор в Oanda Едуард Моя в бележка до клиентите.

Wall Street е в очакване да разбере как Федералният резерв ще реагира на засилващият се ценови натиск. Много инвеститори очакват данните за индекса на потребителските цени, които ще бъдат обявени тази седмица. Очаква са инфлацията да се е ускорила с 0,4% през януари, достигайки 7,2% - най-високото ниво от близо 40 години.

Междувременно цената на акциите на Pfizer потъна с 2,8%, след като приходите на производителя на лекарства за четвъртото тримесечие се оказах по-ниски от очакваното от Wall Street. Прогнозата за годишната пчалба също разочарова.

По-късно тази седмица своите отчети трябва да представят CVS Health, GlaxoSmithKline и Toyota.

Стойността на книжата нa Peloton нарасна с 25%, след като компанията обяви, че ще съкрати 2800 работни места в опит да се преструктурира. Същевременно главният изпълнителен директор Джон Фоли се оттегля от поста. По-рано днес се появиха слухове, че компанията може да стане обект на придобиване, което изпрати цената на акциите ѝ с 20,9% нагоре.

Акциите на Snap, които са особено нестабилни през смесения сезон на отчетите за социалните мрежи, се разделиха с 4,7% от стойността си, след като компанията обяви ново предлагане на дълг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още