IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street остават в примката на рекордите*

Акциите на Tesla се поохладиха във вторник, поевтинявайки с 2,5%

17:45 | 02.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street продължават печелившата си серия и във вторник, увеличавайки рекордите си от предходната сесия. Инвеститорите запазват доброто си настроение преди предстоящата среща на ръководството на Федералния резерв във вторник и сряда, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,2%. От своя страна широкият измерител S&P 500 се покачва с 0,4%, отбелязвайки и дневен рекорд. Технологичният показател Nasdaq Composite напредва с 0,3%. Индексът на компаниите с по-малка пазарна капитализация Russell 2000 остава почти без промяна.

Акциите на Tesla се поохладиха във вторник, след като отбелязаха значително поскъпване към края на октомври. В началото на сесията те поевтиняват с 2,5%, въпреки че цената им остава нагоре с 50% за последния месец. Спадът се появи, след като стана ясно, че производителят изтегля 11 700 автомобила заради комуникационен проблем. Ефект оказа и съобщение в Twitter на главния изпълнителен директор Илон Мъск, в което той посочва, че компанията му тепърва трябва да подпише договор с Hertz.

Книжата на Pfizer поскъпват с 3,8%, след като печалбата на компанията за третото тримесечие надмина очакванията. Производителят на ваксина срещу коронавируса също така увеличи прогнозата си за приходи и печалба за акция за 2021 г.

Акциите на Under Armour също прибавят към цената си впечатляващите 18,1%, след като производителят на спортни стоки увеличи годишната си прогноза, докато се опитва да подобри бранда си при управлението на главния изпълнителен директор Патрик Фриск.

И трите водещи щатски индекса отчетоха нови рекорди по време на търговията в понеделник, като инвеститорите остават като цяло необезпокоени от проблемите с веригата на доставки, рисковете от коронавирусната пандемия и бъдещите политики на Федералния резерв.

Централната банка ще приключи в сряда двудневната си среща, като се очаква да обяви свиване на месечните си покупки на облигации в размер на 120 млрд. долара. Тази седмица трябва да бъдат публикувани и данните за работните места през октомври.

Миналият месец бе под знака на корпоративните отчети, белязани от силни печалби въпреки проблемите със световната верига на доставките. Над 55% от компаниите в състава на S&P 500 публикуваха отчетите си до края на понеделник, като 82% от тях се представят по-добре от очакваното, показват данни на Refinitiv.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации се свива до съответно 1,551% и 1,955%.

Доларовият индекс от своя страна се повишава с 0,1% до над 94 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се понижава. Фючърсите върху сорта Брент поевтиняват с 0,6% до 84,23 долара за барел, а тези върху сорта WTI - с над 1% до 83,2 долара за барел.

Златото също намалява цената си с 0,2% до 1792,6 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още