IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прибавя над 300 пункта, заличавайки загубите от вчерашните разпродажби

Въпреки това индексите са напът да приключат седмицата със спадове

17:43 | 09.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американските борси започват последната сесия от седмицата с повишения, като се възстановяват от загубите от предишната сесия на фона на опасенията от забавяне на световния икономически растеж, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се повишава с над 364 пункта, или с малко над 1%. Широкият измерител S&P 500 отскочи с 0,76%, докато технологичният Nasdaq Composite записва ръст от 0,29%.*

Акциите, които записаха най-големи загуби в четвъртък като банките, поведоха по ръстове. Акциите на Bank of America поскъпват с 2,5%, отчитайки най-голямо увеличение в стойността от компаниите във финансовия сектор. 

Акциите на Royal Caribbean и Wynn Resorts повишават цената си с по 2% всяка. Стойността на книжата на American Airlines и United Airlines нараства с около 2%. Акциите на GM прибавят 3,5% към стойността си.

Компаниите от т.нар. Big Tech се представят по-слабо в петък, тъй като президентът на САЩ Джо Байдън трябва да подпише нова изпълнителна заповед, насочена към конкурентните практики от гигантите в сектора. Цената на акциите на Amazon спада с около 0,7%, след като в четвъртък достигна нов рекорден връх.

Доходността по 10-годишните американски облигации се възстановява с 5 базисни пункта до 1,34%, облекчавайки опасенията за икономическо забавяне. Намаляващата доходност напоследък заблуждава инвеститорите, като се понижи до 1,25% до най-ниското си ниво в четвъртък.

Основните индекси са напът да запишат спадове тази седмица. От понеделник насам Dow е спаднал с 0,2%, S&P 500 е надолу с 0,15%, а Nasdaq Composite е изтрил 0,4%.

Цената на петрола се повишава като фючърсите върху американския лек суров петрол поскъпват с 2,14% до 74,50 пункта, докато тези върху сорта Брент повишават цената си с 1,82% до 75,47 долара за барел.

*Информацията е актуална към 17:10 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още