IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

242 млрд. долара помощи са били изплатени на американците от пакета на Байдън

Първата част от плащанията са предимно директни депозити, като някои от тях са били получени още през миналия уикенд

23:15 | 17.03.21 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

До момента администрацията в САЩ е издала 90 млн. чека със стимули на обща стойност 242 млрд. долара в рамките на пакета за 1,9 трлн. долара на президента Джо Байдън. Това показва държавен доклад, публикуван от различни правителствени агенции.

Първата част от плащанията са предимно директни депозити, като някои от тях са били получени още през миналия уикенд, става ясно от информацията, цитирана от CNBC.

От финансовото министерство на САЩ обявиха, че са били изпратени по пощата около 150 хил. физически чека за около 442 млн. долара в рамките на първата вълна отпуснати средства.

Ведомството разпраща чековете – известни като Плащания за икономическо въздействие – на последователни траншове. Докладът от сряда дава повече информация за първия кръг финансиране.

В рамките на следващите кръгове ще се дават средства както под формата на директни депозити, чрез физически чекове по пощата, както и по дебитни карти.

Пълната сума от 1400 долара ще бъде предоставена на хора с коригирани брутни приходи до 75 хил. долара, глава на домакинство, която изкарва до 112 500 долара и двойки в брак с годишни приходи до 150 хил. долара.

Също както и при предишните помощи сумата ще бъде намалена за хората с приходи над посочените. За да направи общия проект за стимули от 1,9 трлн. долара по-приемлив за републиканците и по-консервативните демократи, Сенатът намали приходния праг, при който средствата постепенно намаляват до нула.

Но за разлика от предишните плащания, този път семействата ще получават средства за всички зависими от тях лица, посочени в данъчната декларация, не само децата под 17 г.

Програмата за подпомагане на Байдън също така увеличава срока на помощи за безработица от 300 долара седмично до 6 септември и удължава данъчните облекчения при наличие на деца с още година. Също така са предвидени близо 20 млрд. долара за кампанията по ваксиниране, 25 млрд. долара помощи за жилищно настаняване и още 350 млрд. долара за помощи на местно ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Кон с капаци, ти му говориш, оно рупа ли рупа...Защо бе, таеариш, не ти харесва казаното от Евлоги, ли? "Прогнилия" капирализъм все още е най-добрата форма на икономиката, като не ти харесва - беж към някоя Венецуела или С.Корея!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 4
0pk
преди 3 години
Точно обратното - интересува ни инфлацията в прогнилия капитализъм, в който живеем. А какво пишат за североизточен мордор, ни дреме на шапката. Те там и без наща мисъл добре се оправят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
"..Най-малко половината жители ан Русия харчат 60 до 65 на сто от доходите си за храна.Реалните им доходи,впрочем,намаляват вече от няколко години.Така на преден план излиза продоволствената инфлация, ат я е доста по-висока , четем в анализ на "Росийская газета"...""...По официални данни, цените на колите руско производство са нараснали за година с 9.8 на сто, а вносните -с 15%.Захарта е поскъпнала с над 63 на сто, яйцата с над 28%, а олиото с над 26%.Масовата бедност в Русия е много опасен проблем, който властта не може да пренебрегне, без да създаде заплаха от дълбока социална криза..."Всичко това друзя мои, е от анализ на Росийская газета, московския официоз.Не я мислете толкоз инфлацията в прогнилия капитализъм,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
Дядя, между другото в любимият на голяма част от българския народ североизточен Мордор имат едни от най-добрите постижения с инфлацията:https://money.bg/economics/rusnatsite-spestiha-2-7-triliona-rubli-v-pandemiyata-no-poskapvaneto-shte-izyade-tezi-pari.htmlето и някои цитати от линка:...Haй-мaл
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
evlogi
преди 3 години
Миналата седмица приеха закона, до тази вече са разпратили 90 млн плащания.Е как да не се гордееш с Бойковата администрация.Миналата година едно приятелче след като му затвориха кафенето, си подаде заявлението за подпомагане.Подаде го нейде април.Получи парите в края на август.Аз разбирам, че ние сме огромна държава и не е лесно да се обработят заявленията на толкоз народ ,ама все пак нещо ме гложде...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
Ендшпилът на фиатните пари: Как централните банки постигнаха рекордна инфлация в коронакризатаhttps://tavex.bg/blog/endshpilyt-na-fiatnite-pari/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
0pk
преди 3 години
Тия на килограм ги раздават парите, ама инфлация няма :DИли то понеже раздават купони, та не се бори това? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още