IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси започват сесията без единна посока въпреки договорения пакет*

Акциите на Tesla започват втората си сесия в рамките на S&P 500 със спад в стойността от 2%

18:13 | 22.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват днешната редовна търговия без единна посока въпреки оптимизма сред инвеститорите заради постигнатото споразумение за нов пакет от стимули в Конгреса на САЩ, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 95,12 пункта, или с 0,31%, до ниво от 30 121,33 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита лек ръст от 0,05% до 3696,89 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредва с 0,67 на сто до 12 827,80 пункта.

Акциите на Tesla започват втората си сесия в рамките на S&P 500, отчитайки спад в стойността в размер на 2%.

Книжата на технологичния гигант Apple поскъпват с над 3,6%, след като стана ясно, че компанията напредва с технологията за автономни автомобили и се стреми към 2024 г. да произведе пътно превозно средство, което може да включва собствена пробивна технология за батерията.

щатски щатски

Двете камари на американския Конгрес приеха проекта за бюджет на САЩ за финансовата 2021 г., както и помощния пакет от мерки за стимулиране на икономиката.

Камарата на представителите и Сенатът дадоха зелена светлина за трудно договорения нов пакет от стимули в размер от около 900 милиарда долара, след като републиканците и демократите в Конгреса най-накрая се споразумяха за новите средства.

Това ще бъде вторият по обем пакет от икономически стимули в американската история след предишния от 2,7 трилиона долара, гласуван през март. С новия пакет сумата ще скочи до над 3 трлн. долара в рамките на година. 

Въпреки оптимизма около новия пакет инвеститорите гледат с тревога към коронавирусния фронт, след като в края на миналата седмица стана ясно, че във Великобритания се разпространява нов щам на заразата. След като редица страни в Европа и по света затвориха границите си за влизащи и излизащи хора и товари от Обединеното кралство, в рамките на днешния ден Европейската комисия призова държавите членки да отворят отново критичните връзки за търговия и пътнически транспорт с Великобритания, но да продължат с призивите несъществените пътувания да не се предприемат.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 0,925% и 1,661 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс записва ръст от 0,51% до 90,5 пункта. Еврото се търгува при спад в стойността си спрямо щатската валута от 0,39% срещу 1,21 долара.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижава с 1,22 на сто до 50,29 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиняват с 1,38 на сто до 47,31.

Цената на златото се понижава с 0,2% до 1879,20 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още