IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прибави над 500 пункта, докато битката за Белия дом се насочва към своя финал

Акциите на технологичните компании поведоха ръстовете на Wall Street

23:10 | 05.11.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на зелена територия след своеобразно рали, докато преброяването на гласовете от президентските избори в САЩ върви към своя край, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 542,85 пункта, или с 1,95 на сто, до ниво от 28 390,51 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записа ръст от 1,94% до 3510,41 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite прибави 300,15 пункта, или 2,59%, към стойността си, изкачвайки се до равнище от 11 890,93 пункта.

щатски щатски

Към момента на преброяването на гласовете от президентските избори в САЩ кандидатът на демократите Джо Байдън изглежда, че има по-добри шансове за спечелване на нужните 270 гласа от електоралната колегия. Той разполага с 264 гласа, а сегашният държавен глава републиканец Доналд Тръмп - с 214.

Съдия в Мичиган отхвърли съдебен иск на кампанията на президента на САЩ Доналд Тръмп, подаден в опит да спре преброяването на гласовете в щата, предаде "Ройтерс".

Съдия Синтия Стивънс отхвърли иска по време на съдебно заседание и заяви, че планира да издаде писмено решение утре.

В Мичиган, който осигурява 16 гласа в избирателната колегия, Байдън води с разлика от около милион гласа пред Тръмп.

щатски щатски

Акциите на технологичните компании Facebook, Amazon, Netflix, Microsoft и Apple поскъпват с по над 2%. През тази седмица общият ръст в цената на книжата на Facebook надхвърля 11%. Тези на Amazon, Microsoft и Apple прибавят поне по 9% през седмицата, докато акциите на Netflix поскъпват с 8,2 на сто.

Инвеститорите проследиха отблизо и резултатите от двудневното заседание на Федералната комисия по отворения пазар. Служителите на Федералния резерв запазиха паричната политика непроменена, както и основните лихвените проценти на ниво около нулата. Също така регулаторът остави непокътнати и покупките на активи, тъй като окончателният резултат от изборите за президент и Конгрес в САЩ остава неясен.

щатски щатски

От своя страна управителят на Фед Джером Пауъл заяви след края на заседанието, че американската икономика се нуждае от допълнителна подкрепа по отношение на фискалната и паричната политика.

„Смятам, че ще имам по-добро възстановяване, ако можем да получим поне още малко фискална подкрепа“, изтъкна гуверньорът на Фед пред журналисти.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се покачи до 0,771%, докато тази по 30-годишните държавни облигации отчете спад до 1,538%.

При валутната търговия доларовият индекс записа спад от 0,88 на сто до 92,59 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижи с 0,9 на сто до 40,85 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек петрол WTI поевтиняха с 36 цента до 38,79 долара за барел.

Цената на златото нарасна с 2,9% до 1951,80 долара за тройунция, отчитайки своеобразен връз за последния месец и половина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Бардака се очертава за поне 3 месеца.Рано е либе за китка!Спящото слънце още не се е показало на хоризонта.После слънцето ще стане ц'рна мутра, но спете спокойно деца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още