IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сeсията с нови рекорди*

Притесненията на инвеститорите избледняват, тъй като от Китайската национална здравна комисия потвърдиха, че разпространението на коронавируса се забавя

17:52 | 12.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда на зелена територия, отбелязвайки нови рекорди, след като опасенията за въздействието на китайския коронавирус започнаха да намаляват. Инвеститорите са в очакване как ще премине и втория ден от изслушването на управителя на Фед Джером Пауъл пред Конгреса, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава със 190 пункта, или 0,66%, до ниво от 29 469,45 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита повишение от 12 пункта, или 0,38%, до ниво от 3370,71 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,35%, или 34 пункта, до ниво от 9675,25 пункта.

Във вторник вечерта от Китайската национална здравна комисия потвърдиха, че темпът на заразяване с коронавирус се забавя.

Акциите на Wynn Resorts и Las Vegas Sands, които са обвързани с коронавирусните тревоги, поскъпнаха с по повече от 1%. Книжата на Delta и American Airlines се търгуваха съответно с 1,6% и 2% по-високо .

Управителят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заяви във вторник пред Комитета за финансови услуги, че американската икономика се намира в добро състояние, но централните банкери „следят отблизо“ потенциалния глобален икономически спад заради коронавируса.

Днес е вторият ден от изслушването на Пауъл пред Банковата комисия.

Корпоративните резултати остават във фокуса на трейдърите, след като Lyft отчете повече от 1 милиард долара приходи за последното тримесечие, но прогнозира по-бавен растеж през 2020 г. Акциите на компанията поевтиняха с 6,9%.

CVS Health, Molson Coors, Teva Pharmaceutical и Shopify също отчетоха тримрсечни резултати, които надвишиха очакванията на анализаторите.

Около 70% от компаниите в индекса S&P 500 са публикували своите отчети за четвъртото тримесечие. От тях 71,1% са надминали очакванията на анализаторите, показват данните на FactSet.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита ръст съответно до 1,63% и 2,092%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 98,89 пункта.

Еврото се разменя с ръст от 0,20% на ниво от 1,089 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 1,85 долара до 55,86 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от 1,44 пункта до ниво от 51,38 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,14% до ниво от 1567,90 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:12 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още