IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси приключиха с ръстове въпреки речта на Доналд Тръмп

Думите на американския президент не успяха да убият оптимизма сред инвеститорите, които се успокоиха след охлаждането на напрежението в Близкия Изток

23:06 | 09.01.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните показатели на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на зелена територия въпреки думите на американския президент Доналд Тръмп, който заяви в своя реч, че може да изчака да преминат президентските избори през ноември, преди да се реши на сключване на втора фаза от търговската сделка с Китай, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна със 199.49 пункта, или с 0,69%, до 28 944,58 пункта.

Широкият показател S&P 500 записа ръст от 0,58 на сто до 3271,80 пункта.

Технологичният измерител Nasdaq Composite отчете покачване от 0,71% до 9193,63 пункта.

Тръмп посочи, че неговата администрация ще стартира преговори от втора газа с Китай, но е възможно да се изчакат резултатите от предстоящите избори през ноември, след което споразумението да бъде подписано.

„Ще започнем преговори за втора газа. Ще отнеме известно време“, заяви президентът на САЩ пред журналисти в Белия дом. „Смятам, че искам да почакам да завършим каквато и да било споразумение след изборите, тъй като по този начин ще постигнем една по-добра сделка, а може би доста по-добра такава“, добави още той.

wall wall

Ефектът от речта на Тръмп не успя да убие оптимизма сред инвеститорите, които продължават да следят събитията в Близкия Изток, където преди дни беше убит чрез атака с американски дрон иранския генерал-майор Касем Солеймани.

В същото време управителят на Федералния резерв в Чикаго Чарлз Еванс заяви, че е възможно Централната банка на САЩ да приключи 2020 г. без промени в основните лихвени проценти.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 1,855% и 2,328%.

При валутната търговия доларовият индекс регистрира ръст в стойността си от 0,15 на сто до 97,44 пункта.

Еврото се търгуваше с ръст от 0,01% спрямо долара при 1,1104 долара за евро.

На фючърсните пазари цената на петролния бенчмарк Брент отбеляза спад от 7 цента до 65,37 долара за барел, докато тази на американския West Texas Intermediate се понижи с 5 цента до 59,56 долара за барел.

Златото от своя страна поевтиня с 0,4 на сто до 1551,73 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
barbaron
преди 4 години
На какъв език е фразата "преговори за втора газа" и как да се разбира?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още