IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Оптимизмът на търговския фронт тласна нагоре щатските индекси

Акциите на Best Buy поскъпнаха с над 9 на сто, след като търговецът на дребно представи тримесечен отчет, който надмина очакванията на анализаторите

23:01 | 26.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на зелена територия, след като новината за напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай даде надежда на инвеститорите, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 38,19 пункта, или 0,14% към стойността си, достигайки ниво от 28 104,66 пункта.

Широкият показател S&P 500 напредна с 0,14 на сто до 3138,15 пункта.

Технологичният индекс Nasdaq Composite се покачи с 0,18% до 8648,12 пункта. 

Най-добре се представиха компаниите от сектора за търговия на дребно, след като Best Buy представи тримесечен отчет, който успя да надмине прогнозите на анализаторите. Книжата на компанията поскъпнаха с повече от 9 на сто.

По-рано тази вечер президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи за "последни напъни" в опитите за постигане на търговска сделка с Китай. В същото време обаче Вашингтон подкрепя протестиращите в Хонконг, където иска да види демокрация, добави Тръмп.

"Знаете, че съм в много добри отношения с президента Си (Дзинпин). В последни напъни сме за една много важна сделка, мисля, че би могло да кажем една от най-важните сделки в търговията изобщо. Върви много добре, но в същото време искаме да видим, че нещата вървят добре и в Хонконг", каза американският държавен глава на събитие в Овалния кабинет.

В същото време стана ясно, че търговският дефицит в САЩ се е свил до най-ниското си ниво за повече от година, тъй като вносът е спаднал, което сигнализира за влиянието на митата, наложени от администрацията на Доналд Тръмп върху доставките.

Данни на Националната статистическа служба на САЩ показват, че нивото на показателя се е понижило до 66,5 млрд. долара през октомври от 70,5 млрд. долара от предишния месец.

В сравнение с това анализаторите прогнозираха увеличаване на дефицита до 71 млрд. долара. Износът на стоки е намалял до 135,3 млрд. долара, което е понижение от 0,9 млрд. долара спрямо септември. Вносът, от своя страна, е спаднал до двегодишно дъно от 201,8 млрд. долара.

На фона на тези новини на облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 1,738% и 2,175%.

При валутната търговия доларовият индекс отчете спад от 0,08% до 98,24 пункта. Еврото се търгуваше при ръст в стойността от 0,09 на сто за 1,1023 долара за евро.

На фючърсните пазари цената на сорт Брент се повиши с 60 цента до 64,25 долара за барел, докато тази на американския West Texas Intermediate се повиши с 40 цента до 58,41 долара за барел.

Цената на златото от своя страна се покачи с 3,4 долара до 1460,3 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още