IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва с колебания на фона на срива на акциите на Twitter*

Книжата на Microsoft и PayPal поскъпват заради силни корпоративни отчети

18:58 | 24.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Щатските индекси, които отразяват търговията на Нюйоркската фондова борса, започват днешната сесия със смесени резултати.  Доброто представяне на Microsoft, Lam Research и Tesla повишава настроението сред инвеститорите, докато цената на акциите на Twitter се срина с около 18%, достигайки седем месечно дъно, след като платформата за социални медии публикува разочароващи корпоративни резултати за последните 3 месеца, съобщават от Ройтерс. 

Технологичният показател Nasdaq Composite прибавя 0.37%, към стойността си, като се изкачва до ниво от 8150,00 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отбелязва лек ръст от 0,01% до 3004,65 пункта.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,20% до 26780,15 пункта.

Корпоративните отчети за третото тримесечие заемат централно място в днешната търговия, като инвеститорите се опитват да преценят какво е влиянието от проточилата се търговска война между САЩ и Китай.

Книжата на Twitter поевтиняват съществено, след като стана ясно, че данните от отчета на платформата за третото тримесечие не успяват да надминат очакванията на анализаторите. С прогнозата за годишните си приходи компанията също успя да разочарова Wall Street, посочвайки, че проблемите със сигурността, свързани с рекламния ѝ бизнес, ще продължат да натежават на представянето ѝ.

Приходите на Twitter за третото тримесечие са нараснали с 8,6 на сто до 823,7 млн. долара, което е значително по-ниско от прогнозираните от анализаторите 876 млн. долара. Приходите за тримесечието, завършващо през декември, ще бъдат между 940 млн. и 1,01 млрд. долара, обяви базирана в Сан Франциско компания. Анализаторите очакват 1,06 млрд. долара.

Книжата на технологичния гигант Microsoft поскъпват с 1,82%, след като компанията заяви, че продължаващото добро представяне на бизнеса ѝ с облачни услуги ѝ е помогнал да отчете силен ръст на печалбата за първото фискално тримесечие. Microsoft обяви, че печалбата ѝ е достигнала 1,38 долара на акция през периода, в сравнение с 1,14 долара миналата година. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха печалбата на акция да е 1,24 долара. Приходите, от своя страна, са се увеличили с 13,6 на сто до 33,06 млрд. долара, също надскачайки прогнозите.

В същото време цената на акциите на PayPal Holdings се повишава със 7,73%, тъй като компанията отчете по-високи резултати от очакваното за последното тримесечие, след като приходите ѝ нараснаха с 19%, но компанията намали прогнозата за годишната си печалба

Компанията за разплащания и собственик на приложението Venmo отчете печалба за третото тримесечие в размер на 462 млн. долара, или с 6% повече спрямо същото тримесечие на миналата година. Печалбата е достигнала 39 цента на акция, от 36 цента на акция година по-рано.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се покачва с 0,83% до 61,68 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 0,68 до 56,35 долара за барел.

Цената на златото се повишава с 0,51% до 1503,30 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:50 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още