IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силните отчети подкрепят щатските индекси в началото на сесията*

Търговските преговори между САЩ и Китай също са във фокуса на инвеститорите

08:06 | 22.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните щатски индекси стартираха борсовата сесия във вторник с ръст след обявяването на отчетите на компании като United Technologies, Procter & Gamble и McDonald’s, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 29,44 пункта до ниво от 26 857,08 пункта. Широкият измерител S&P 500 напредва с 0,23% до ниво от 3013,94 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,12% до равнище от 8173,04 пункта.

Цената на акциите на United Technologies се повиши с над 1%, след като компанията обяви по-висока печалба от очакванията на анализаторите.

Друга компания, чиито резултатите надхвърлиха очакванията, беше Procter & Gamble. Книжата й поскъпнаха с 4,1%

От друга страна McDonald’s отчете поевтиняване на акциите си с 3,3%. Гигантът за бързо хранене отчете печалба и приходи за предходното тримесечие, които не отговориха на очакванията на анализатора. Продажбите на компанията в САЩ са нараснали с 4,8%, но това е под прогнозата на StreetAccount за ръст от 5,1%.

JetBlue, UPS и Lockheed Martin също регистрират тримесечни печалби, които надминават очакванията на анализатора.

Досега повече от 19% от компаниите в индекса S&P 500 са представили своите отчети. От тях почти 80% са надминали очакванията на анализаторите.

Texas Instruments, Chipotle Mexican Grill и Snap трябва да представят своите отчети след затварянето на борсовата сесия.

Инвеститорите също обръщат внимание на глобалната търговия, след като вицепремиерът на Китай Лю Хъ заяви, че Пекин и Вашингтон са постигнали известен напредък в своите търговски преговори.

Изказването му бе направено по-малко от 24 часа, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира с оптимизъм перспективата за сключване търговско споразумение между двете най-големи икономики в света до средата на следващия месец.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад съответно до 1,776% и 2,262%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, бележи ръст от 0,13% до ниво от 97,46 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,16 на сто при 1,1131 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се повишава с 8 цента до 59,58 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 13 цента до 53,83 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,10% до ниво от 1485,31 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:21 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още