IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Оптимизмът на Wall Street стихва на старта на сесията заради разследването срещу Тръмп*

Акциите на Nike поскъпват с 5,28%, след като търговецът представи корпоративен отчет, който надмина очакванията на анализаторите

17:49 | 25.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По-голяма част от основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват днешната сесия на червена територия, докато инвеститорите наблюдават с тревога политическите сътресения във Вашингтон, след като във вторник председателят на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси обяви започването на процедура по разследване за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който следи търговията с книжа на 30-те най-големи американски публични компании, напредва с 28,59 пункта, или с 0,11%, до 26 836,36 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,12% до 2963,15 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записва спад от 24,77 пункта до ниво от 7968,86 пункта.

Основна тема във фокуса на инвеститорите е разследването, което Нанси Пелоси обяви, че Камарата на представителите започва срещу Доналд Тръмп. След месеци на призиви от страна на демократите да започне процедурата Пелоси взе решение за предприемане на безпрецедентната за тази администрация мярка.

До развитието се стигна, след като стана ясно, че Тръмп е оказвал натиск върху украинското правителство за разследване срещу един от водещите номинации за кандидат-президент на Демократическата партия и бивш вицепрезидент Джо Байдън.

сащ сащ

Акциите на компанията за спортни стоки Nike поскъпват с 5,28 на сто, достигайки най-високата си стойност досега, след като търговецът представи корпоративен отчет, който надмина очакванията на анализаторите.

Книжата на Philip Morris също записват ръст в стойността си в размер на 6,9 на сто, след като компанията за тютюневи изделия обяви, че преговаря за сливане с Altria Group Inc.

Производителят на микропроцесори Broadcom Inc. записва спад в цената на акциите си с 4 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държани ценни книжа се покачва съответно до 1,663% и 2,115%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, регистрира ръст от 0,52% до 98,85 пункта.

Еврото се търгува с понижение от 0,45% спрямо долара при 1,0966 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се понижава с 1,03 долара до 62,07 долара за барел. От своя страна фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поевтиняват с 80 цента до 56,49 долара за барел.

Цената на златото също записва спад от 0,2% до 1537 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:10 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още