IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Облекчаването на напрежението в Хонконк помага на Dow да прибави над 160 пункта*

Ръстове има и при трите водещи американски индекса

18:32 | 04.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Американските пазари се намират на положителна територия в началото на борсовата сесия, след като стана ясно че главният администратор на Хонконг Кари Лам е склонна да направи значителна отстъпка пред протестиращите в града, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове  Dow Jones Industrial Average прибавя близо 170 пункта (0,64%). От своя страна широкият измерител S&P 500 се увеличава с близо 0,7%, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite нараства с 0,84%.

Акциите на Сaterpillar прибавят 1,5% към стойността си, а тези на Micron Technology – близо 4,7%. Книжата на Intel са сред най-добре представящите се в рамките на Dow, отбелязвайки ръст от близо 2,9%.

Банковите акции също получават стимул, след като кривата на доходността отново се нормализира и доходността по 10-годишните облигации превишава тази по 2-годишните – съответно 1,469% и 1,45%.

Главният администратор на Хонконг Кари Лам заяви по-рано в сряда, че ще оттегли официално противоречивия проектозакон, който предвиждаше екстрадиране на заподозрени в Китай, станал причина за протестите в града. На азиатските пазари бенчмаркът Hang Seng index завърши днешната сесия с ръст от близо 4%.

Междувременно във фокуса на пазарите остават и другите две водещи теми за търговското напрежение между САЩ и Китай и Brexit.

По-късно в сряда британските депутати трябва да гласуват върху закон за предотвратяване на Brexit без споразумение. Ако той бъде подкрепен, премиерът Борис Джонсън ще трябва да поиска нова отсрочка от Брюксел в случай, че не успее да постигне споразумение с блока до 31 октомври.

На стоковите пазари американският лек суров петрол WTI бележи ръст от 3,76% до 55,97 долара за барел. От своя страна фючърсите върху международния бенчмарк Брент се разменят с повишение от 3,55% до 60,33 долара за барел.

Златото на свой ред поевтинява минимално с 0,06% до 1555 долара за тройунция.

Доларовия индекс също се понижава до 98,51 пункта.

*Информацията е актуална към 18:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още