IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредна рокада в кабинета на Доналд Тръмп

Министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен напуска поста

08:50 | 08.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кирстен Нилсен и Доналд Тръмп при посещение на границата с Мексико по-рано този месец.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Кирстен Нилсен и Доналд Тръмп при посещение на границата с Мексико по-рано този месец. Снимка: Ройтерс

Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен напуска поста си, Това съобщават световните агенции, цитирани от БТА. Новината е била направена от самия президент Доналд Тръмп, който в съобщение в Twitter благодари на Нилсен за свършената досега работа.

Нейният пост временно ще поеме директорът на американската Служба за митническа и гранична охрана Кевин Макалинън.

„Уверен съм, че той ще се справи отлично!", добави Тръмп в своето съобщение.

Оставката на Нилсен се очакваше, след като телевизия CBS съобщи по-рано, че тя се готви да напусне поста. Медията се позова на източник от кабинета.

Официално няма информация за причините за рокадата. Информационният портал Axios обаче съобщи, че президентът е бил недоволен от работата на министъра заради липсата на достатъчно твърда позиция във връзка със строежа на стената по границата с Мексико и депортирането на нелегални мигранти.

Американски медии съобщиха още през ноември, че Тръмп има намерение да отстрани Нилсен от поста. Според Axios техните взаимоотношения са били трудни от самото начало, като президентът е обвинявал своя министър за всички проблеми на южната граница, както и за скорошния пик в притока на мигранти към страната.

В неделя министърът в оставка посочи, че ще остане на поста до сряда, за да помогне за плавната смяна на управлението в министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още