IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговското министерство в САЩ няма да публикува данни по време на частичната блокада

От своя страна министерството на труда ще продължи да публикува информация за заетостта в страната

11:05 | 27.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Министерството на търговията в САЩ няма да публикува икономически данни, докато трае частичната блокада на американската администрация. Това заяви говорителка на ведомството, цитирана от в. Wall Street Journal.

Частичната блокада навлезе в своя шести ден в четвъртък, като президентът Доналд Тръмп продължава да не отстъпва от искането си за повече средства за стена по границата с Мексико. Заради спирането на работа хиляди държавни служители бяха принудени да излязат в отпуск или да работят без заплащане. Сред тях са икономисти и персонал на министерството на търговията.

Редовно ведомството публикува данни за състоянието на икономиката, включително за продажбите на жилища, строителството, поръчките на дълготрайни стоки, брутния вътрешен продукт, инфлацията, личните приходи и разходи и други.

В голяма степен инвеститорите зависят от тези данни за осъществяването на търговия, което на свой ред се отразява върху цената на акциите, доходността по облигациите и стойността на долара. Бизнесът използва данните и за взимането на инвестиционни решения.

От своя страна министерството на труда заяви, че ще продължава да публикува данните си и по време на частичната блокада.

Това означава, че в четвъртък от министерството на труда ще публикуват седмичната си информация за заетостта, а от търговското министерство няма да представят данните си за продажбите на жилища през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още