IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street отвори на червено след отговора на Китай срещу митата на САЩ*

Технологичният сектор отново е под натиск

17:40 | 02.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street отвориха първата сесия за април на червено, реагирайки негативно на притесненията от разрастваща се търговска война между САЩ и Китай, съобщава CNBC. Именно днес стана ясно, че азиатската страна налага нови мита върху 128 американски стоки, включително месо, плодове и други продукти, като ответна мярка на налозите, одобрени от президента на САЩ Доналд Тръмп върху вноса на стомана и алуминий.

Индексът на сините чипове Dow Jones губи 0,19% от стойността си до 24056,80 пункта. Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,18% до 2636 пункта. Технологочният Nasdaq се придвижва в посока надолу с 1,17% до 6981,11 пункта.

Акциите на Amazon поевтиняват с 3,47% малко след началото на търговията в понеделник след поредната нападка към компанията от страна на Тръмп в Twitter. Книжата на дружеството са едни от най-добре представящите се през изминалата година с ръст на цената си от близо 64%.

Другите водещи представители на технологичния сектор Facebook, Netflix и Alphabet също се търгуват по-ниско в понеделник. Миналия месец скандалът около данните на потребителите в най-голямата социална мрежа оказаха натиск на целия сектор. Акциите на Facebook изтриха над 10% от стойността си през март.

Книжата на Humana поскъпнаха с 6% след новината, че Walmart е заинтересован да придобие здравноосигурителното дружество.

Тръмп продължава да създава напрежение и по друга сюжетна линия. В неделя той написа в Twitter, следното съобщение, което се отнасяше за Мексико: „Те трябва да спрат огромния поток от наркотици и хора или аз ще спра тяхната дойна крава НАФТА. Необходима е стена“.    

„Мечите настроения в момента се основават на опасенията, че митата на Тръмп ще вкарат света в рецесия“, смята Ник Райч, изпълнителен директор на The Earnings Scout.

* Информацията е актуална към 16:57 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още