IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завърналото се доверие на Wall Street дава положителен стимул на пазара*

Акциите на Facebook обаче поевтиняха с повече от 1%, след като Bank of America Merrill Lynch отново намали целевата цена за книжата му

17:32 | 27.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Щатските акции отвориха с повишения търговията във вторник, продължавайки възходящото си движение от предишната сесия благодарение на възвръщането на доверието на пазара след новината, че американски и китайски представители работят за облекчаване на търговското напрежение между двете страни, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones отвори на зелена територия с покачване от 0,09% до 24224,02 пункта. В рамките на показателя най-добре се представят акциите на технологичния сектор. Apple, Intel и Microsoft отчитат поскъпване на ценните си книжа съответно с 1,24%, 1,05% и 1,02%.

Широкият измерител S&P 500 се придвижва във възходяща посока с 0,16% до 2662,74 пункта. Повишението при технологичния Nasdaq е с 0,22% до 7236,69 пункта.

Акциите на Facebook обаче поевтиняха с повече от 1%, след като Bank of America Merrill Lynch намали целевата си цена за книжата на дружеството за втори път за последните пет дни заради скандала, че компанията Cambridge Analytica е събирала неправомерно данни от профилите на потребителите на мрежата.

„Виждаме, че доверието на пазара се възстановява и това се дължи на затихващите тревоги около търговския казус“, коментира Питър Кардило, главен пазарен икономист във First Standard Financial. Според него някои инвеститори вече могат да се завърнат на пазара или да подновят дългите си позиции.

Акциите се повишиха рязко в понеделник, след като Wall Street Journal съобщи, че американски и китайски представители работят за облекчаване на търговското напрежение между двете страни. Основните индекси нараснаха с повече от 2,5%, като отбелязаха най-добрите си еднодневни ръстове от август 2015 г.

И другите международни пазари също получиха тласък във вторник след силния ден на Wall Street в първия ден от седмицата, като и азиатските, и европейските индекси отчетоха ръстове по време на сесиите.

Акциите бяха подложени на натиск в края на миналата седмица, тъй като инвеститорите се притесняваха от икономическите последици от търговската война между САЩ и Китай.

Миналия четвъртък американският президент Доналд Тръмп подписа разпореждане за обмитяване на китайски стоки на стойност до 60 млрд. долара.Търговският конфликт между Китай и САЩ ескалира, след като властите в Пекин пък обявиха първите си ответни мерки срещу новите налози върху вноса на метали.

*Информацията е актуална към 16:59 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още