IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се оцветиха в червено в началото на сесията*

Акциите на Apple поевтиняват с 1,42% след информация за свиване на производството на iPhone

18:16 | 29.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В началото на новата седмица щатските индекси се оцветяват в червено в началото на сесията, като правят пауза от досегашния си възходящ тренд преди Федералният резерв да обяви решението си в средата на седмицата относно лихвените проценти в страната, отбелязва CNBC. Инвеститорите са в очакване дали Фед ще заеме малко по-агресивна позиция и ще анонсира вдигане на лихвите през март. 

Индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с 0,22% до 26 559,41 пункта. Широкият измерител S&P 500 губи 0,13% от стойността си до 2 869,07 пункт, а при технологичния Nasdaq движението в посока надолу е с 0,32% до 7482,03 пункта.

Акциите на Apple поевтиняват с 1,42% след появила се информация, че технологичната компания е уведомила своите поддоставчици, че ще намали наполовина целта си за производството на iPhone за първото тримесечие до около 20 млн. бройки.

Цената на книжата на телекомуникационните компании AT&T, Verizon и Sprint отчитат спад с между 1,1 и 1,6%, след като стана ясно, че екипът за национална сигурност на президента Доналд Тръмп разглежда възможностите за създаване на 5G безжична мрежа.

Акциите на Lockheed Martin прибавят 2,3% към стойността си, тъй като по-рано доставчикът на оръжия прогнозира по-висока печалба за 2018 г.

Книжата на производителя на безалкохолни напитки Dr Pepper Snapple Group поскъпват с 24,6%, след като Keurig Green Mountain обяви намерението си да я придобие.

При Avon Products се отчита покачване в стойността на книжата с 4,3% на фона на искане на част от акционерите производителят на козметика да проучи различни стратегически алтернативи за развитие, включително и възможна продажба.

Акциите затвориха на високи нива в петък, като Dow Jones нарасна с повече от 200 пункта, докато S&P 500 и Nasdaq се повишиха с по 1%. Технологичният сектор беше сред най-добре представящите се в края на миналата седмица, след като Intel отчете добри тримесечни резултати.

Близо 78% от компаниите от S&P 500, обявили тримесечните си резултати до понеделник, отчитат печалби над очакванията. При 77% от обявените отчети и приходите надвишават предварителните прогнози на пазара.

По-късно през седмицата финансовите резултати за изминалото тримесечие ще обявят Boeing, McDonald's, Apple, Chevron и Facebook

*Информацията е актуална към 17:07 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още