IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимистично начало на годината за Wall Street*

Очакванията са положителният тренд да се запази през годината

17:53 | 02.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street стартират 2018 г. с повишения.

Основният бенчмарк Dow Jones малко след началото на сесията нараства с 0,44% до 24 828,76 пункта, подкрепен най-вече от поскъпването на ценните книжа на Walt Disney с 1,6%.

Широкият индекс S&P 500 напредва на положителна територия с 0,41% до 2 684,61 пункта. При широкия показател Nasdaq ръстът е от 1,01%, като достига ниво от 6 972,88 пункта.

Основните борсови индекси в САЩ приключиха 2017 г. с най-доброто си представяне от 2013 г. насам, като основните движещи сили за ръста са силният икономически растеж, добрите корпоративни печалби, ниските лихвени проценти и надеждите за намаляване на корпоративните данъци.

„Първата седмица за годината обикновено определя тенденцията на пазарите, като очакванията са положителният тренд да се запази“, коментира Питър Кардийо, страши икономист в First Standart Financial, цитиран от Ройтерс.

До края на седмицата се очакват и актуални данни за производствената активност в САЩ, както и за пазара на труда. За инвеститорите първите икономически данни за годината са от голямо значение, тъй като могат да дадат сигнали за понататъшното развитие на страната и на паричната политика на Федералния резерв.

*Информацията е актуална към 17:09

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още