IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси отвориха сесията с ръстове при слаби обеми*

Акциите на Apple и Amazon поскъпнаха след новината, че преговарят за лицензиране в Саудитска Арабия

17:51 | 28.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street се движат в началото на сесията в четвъртък на положителна територия макар и обемите да са ограничени дни преди края на годината. Бенчмаркът Dow Jones се покачва с 0,15% до 24 811,06 пункта.

При широкия показател S&P 500 придвижването нагоре е с минималните 0,01% до 2 682,95 пункта. Подобна е ситуацията и при технологичния индекс NASDAQ, който отчита ръст в началото на търговията с 0,03% до 6 941, 51 пункта.

Apple е най-големият двигател и на трите индекса, а акциите на Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet също поскъпват, съобщва Ройтерс. Подкрепата от страна на технологичните компании идва след новината, че две от най-големите американски компании - Apple и Amazon, водят преговори за лицензиране с Рияд за инвестиции в Саудитска Арабия. Компаниите на Тим Кук и Джеф Безос вече продават свои продукти в Саудитска Арабия чрез трети партньори, но също както и други технологични гиганти, искат да установят директно присъствие на местните пазари.

Показателят S&P 500 се е покачил с около 20% тази година и е напът да постигне най-добрoто си представяне от 2013 г. насам, подсилен от силния икономически растеж и солидните корпоративни печалби. Новият данъчен закон в Съединените щати, който ще намали данъчната тежест върху корпорациите, също се очаква да продължи да захранва ралито през 2018 г., пише още Ройтерс.

Малко по-късно в четвъртък инвеститорите очакват доклада с актуалните данни за резервите от петрол в САЩ. Прогнозите са за спад от 6 милиона барела.

*Информацията е актуална към 17:12 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още