IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Една година след победата на Тръмп Wall Street отвори с леки понижения*

За периода водещите американски индекси прибавят 20% към стойността си

17:31 | 08.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите в САЩ започват сесията със слаби движения в деня, който пазарът отбелязва една година от победата на Доналд Тръмп на президентските избори, пише CNBC.

S&P 500 се търгува с понижение от 0,17%, а Dow Jones industrial average отчита спад от 0,15%. Технологичният Nasdaq също е на червена територия, като изтрива минималните 0,06%.

От избирането на Тръмп за президент на САЩ  основните индекси в САЩ прибавят 20% към стойността си. Изборната победа на Тръмп донесе надежди за данъчна реформа, която повдигна настроението на инвеститорите.

В началото на сесията книжата на Regeneron се представят най-силно в състава на S&P 500, като нарастват с 6,6% след публикуването на по-добри от очакваното финансови резултати.

Някои от най-добре представящите се сектори в началото на сесията са аерокосмическата промишленост, отбраната и технологиите, които за година отчитат ръстове с по около 40%.

Ралито след изборите беше белязано и от много ниска волатилност. Миналата седмица индексът, измерващ волатилността - CBOE Volatility index, се понижи под 9 пункта за трети път в историята си.

„Никой преди година нямаше да повярва, че 12-те месеца след изборите ще бъдат сред периодите с най-слабо колебание на капиталовите пазари“, коментира Райън Детрик, старши пазарен стратег в LPL Financial, пред CNBC.

Силното представяне на пазара след изборите съвпада и с подобряването на глобалните икономически условия, добавя Майкъл Шаул, председател и главен изпълнителен директор на Marketfield Asset Management.

Според него това е една от причините за ръста на акциите, въпреки че той не отрича и влиянието на изборите върху инвеститорските нагласи.

Сезонът на отчетите също е силен, като 74% от компаниите от S&P 500, които са публикували резултатите си, надминават очакванията на Wall Street според FactSet.

*Данните са актуални към 17:15 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още