IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рейтингът на Доналд Тръмп достигна нов минимум

Едва 33% процента от участниците в проучване на Gallup се изказват в подкрепа на американския президент

08:40 | 31.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Популярността на американския президент Доналд Тръмп достигна нов минимум - само 33% от американците одобряват дейността му. Това показват оповестени в понеделник данни от социологическо проучване на агенция Gallup, която прави ежедневни изследвания, съобщава ТАСС.

Според данните от проучването на 29 октомври, 33% процента от участниците се изказват в подкрепа на Тръмп, а 62% дават на неговата работа незадоволителна оценка. В анкетата са участвали 1500 души, а процентът на грешка е три на сто.

В периода 26-28 октомври подкрепата за Тръмп се запази на равнище от 35%. През целия октомври този показател не превиши 39 на сто. 

Предишният "антирекорд" бе регистриран на 14 август, когато Тръмп събра подкрепа от едва 34% от американците, докато 61 на сто бяха против него.

Пик в подкрепата за американския президент, без да се брои първата му седмица в Белия дом, бе регистриран на 11 март, когато 45% от американците одобряваха дейността му. На обратното мнение бяха 49 на сто.

Рейтингът на демократите Барак Обама и Бил Клинтън - предшественици на Тръмп, никога не са падали съответно под 38% и под 37 на сто.

Нивото на подкрепа за президента Джордж Уокър Буш веднъж падна до 25%, припомня агенцията.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още