IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

S&P 500 завърши с ръст седма поредна сесия

Това е най-дългата победна серия на индекса от май насам

23:10 | 04.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските пазари приключиха сесията в сряда с ръстове след поредната серия от силни икономически данни, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average удари рекордно ниво по време на сесията и завърши с 20 пункта нагоре. 3M и UnitedHealth допринесоха най-много за ръста.

Основният индекс S&P 500 се повиши с 0,1% и също удари рекорд, като секторът на комуналните услуги и недвижимите имоти поведоха пред останалите. S&P завършва на зелено за седми пореден ден, което е най-дългата подобна серия от май насам.

Технологичният индекс Nasdaq composite също отбеляза рекорд по време на търговията, но затвори с по-лек ръст.

И трите основни борсови индекса затвориха на рекордни върхове в понеделник и вторник.

Това, което насърчи подема при акциите, е подновеният ентусиазъм около възможността за данъчна реформа. Миналата седмица републиканците предложиха понижение на корпоративния данък от 35 до 20%.

В сферата на макроикономиката беше публикуван докладът на ADP за заетостта. Той показа, че частният сектор в САЩ е добавил 135 хил. работни места през септември, което представлява забавяне спрямо август, но стойността остава в рамките на очакванията.

Освен това Институтът за мениджмънт на доставките (ISM) съобщи днес, че индексът му за сектора на услугите се е повишил миналия месец до 59,8 пункта спрямо 55,3 пункта през август.

„Това, което наистина има значение, е, че Федералният резерв се отдалечава от специфичното насочване на инфлацията. Колкото повече подобни данни получаваме, толкова по-вероятно е не само да има увеличение на лихвените проценти през декември, но доста сериозно затягане през 2018 г.“, казва Майкъл Шол, председател и главен изпълнителен директор на Marketfield Asset Management.

На пазара на облигации доходността по 10-годишните държавни облигации спадна до 2,327 процента, а по двегодишните държавни ценни книжа остана без промяна на ниво от 1,475%.

На валутните пазари щатският долар отслабна, след като инвеститорите се препозиционираха преди силно очаквания доклад за работните места в петък. Той все пак успя да преодолее част от загубите по-късно в сесията. В крайна сметка индексът на долара завърши със спад от около 0,15% до 93,28 пункта.

На пазара на суровини цените на петрола се понижиха след изненадващ скок на износа на суров петрол на САЩ до рекордните 2 млн. барела на ден, което засили опасенията за глобално свръхзасищане.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI приключиха с понижение от 44 цента, или почти 1%, до 49,98 долара за барел, а върху петрола сорт Брент се търгуваха с 19 цента надолу до 55,81 долара за барел.

Фючърсите върху златото за доставките през декември се вдигнаха с 0,31% до 1278,60 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още