IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уорън Бъфет: Данъчната реформа на Тръмп може да засегне инвестициите в акции

Това е един от редките случаи, в които милиардерът следи Вашингтон, за да вземе своите решения, коментира Ройтерс

10:59 | 04.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Милиардерът Уорън Бъфет внимателно следи плановете на президента Доналд Тръмп за промяна в данъчната система. Това е един от редките моменти, в които Бъфет следи Вашингтон при своите преценки за участие на фондовите пазари, пише Ройтерс.

Обикновено милиардерът взима решения за покупката на акции или продажбата им в дългосрочен план и не се интересува от данъчните политики. Днес обаче той заявява в интервю за CNBC, че мисли непрекъснато за данъците.

Бих се почувствал "малко глупаво", ако успея да реализирам 1 млрд. долара, да платя данък от 350 млн. долара, а след това Конгресът да намали данъците, обяснява още Бъфет. Според него и други инвеститори се чувстват по същия начин.

Затова и милиардерът посочва, че иска да знае как ще се движи данъчната реформа най-късно до края на годината.

В своето интервю за CNBC той коментира още, че лихвите също могат да бъдат "силен фактор" за пазара, макар че споделя, че не е взимал решения за покупка, базирани на лихвите на Федералния резерв. Бъфет обяснява още, че по-скоро купува акции на компании, които харесва. 

Междувременно друга "акула" от Wall Street - изпълнителният директор на BlackRock Лари Финк, също коментира в интервю за Bloomberg данъчната реформа на Белия дом. Той признава, че бизнесът би се задоволил и с по-ниско намаление на данъчната ставка - до 27%, а не до 20% от сегашните 35%, каквато е идеята на президента Доналд Тръмп.

С това по-малко намаление ще бъде избегнато задълбочаването на бюджетния дефицит, смята Финк.

Още с представянето на плана за промени в данъчната система, демократите изразиха своите опасения, че намаляването на данъците ще увеличи бюджетния дефицит. Въпреки че Тръмп прокламира, че мерките са за средната класа, те всъщност са насочени само към богатите американци, коментираха критиците на реформата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още