IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street започва деня с оптимизъм в очакване на детайли за данъчната рефoрма*

Всички основни индекси отчитата повишения в началото на сесията

17:57 | 27.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси започват сесията в сряда с ръстове след по-добър от очакванията доклад за бизнес разходите и малко преди дългоочакваните детайли по данъчната реформа на САЩ, съобщава CNBC.

Цялото усещане за силен пазар мисля, че се дължи на надеждата за намаляване на данъците“, казва Питър Кардило, главен пазарен икономист в First Standard Financial. “Днес би трябвало да получим рамката на данъчния план, който ще бъде полезен за разширяването [на икономиката] и очевидно корпоративния растеж. Мисля, че можем да отчетем стабилен ръст днес“.

Очаква се днес да бъде обявена рамката на данъчната реформа на републиканците. Президентът Доналд Тръмп също има среща за обсъждане на данъчния план на администрацията си по-късно днес. От месеци много пазарни стратези подчертават как предложената от Белия дом данъчна реформа може значително да увеличи корпоративната печалба, особено за финансовите компании и тези с малка капитализация.

Финансовият сектор отчита ръст от повече от 1%, повеждайки останалите сектори в S&P 500, а след него са информационните технологии с повишение от над половин процент. Секторът на комуналните услуги обаче е на дъното.

Goldman Sachs и Boeing имат най-положително влияние върху Dow Jones industrial average, който се покачва с около 25 пункта.

Nike се отразява най-негативно върху индекса, поевтинявайки с повече от 4,5%, след като съобщи за най-бавния ръст на продажбите за тримесечието си от почти 7 години и прогнозира допълнително понижение на приходите от Северна Америка. Компанията за спортни стоки все пак отбеляза 9-процентово увеличение на продажбите в Китай.

Технологичният индекс Nasdaq composite също нараства - с 0,6%.

Фючърсите върху американските акции се вдигнаха, след като поръчките на стоки за дълготрайна употреба показаха повишение от 1,7% през август. Поръчките на капиталови стоки извън сектора на отбраната са се увеличили с 0,9% спрямо очаквания от икономисти, анкетирани от Ройтерс, ръст от 0,3%.

На пазара на облигации доходността по 10-годишните държавни ценни книжа достигна 2,314% - най-високото ниво от 1 август. Доходността по двегодишните държавни облигации удари 1,483%, което е най-високото ѝ ниво от 4 ноември 2008 г.

На валутните пазари индексът на долара се търгува с над половин процент нагоре до 93,607 пункта – върхова стойност, последното отбелязана на 23 август.

На пазарите на суровините фючърсите върху американския суров петрол WTI поскъпват с 9 цента, или 0,17%, до 51,97 долара за барел, но върху петрола сорт Брент поевтиняват с 34 цента, или 0,59%, до 57,58 долара за барел.

Фючърсите върху златото са с 0,96% нагоре до 1 289,14 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още