IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ураганът "Ирма" беляза седмичното представяне на Wall Street

Aкциите на застрахователите поевтиняха за седмицата, докато инвеститорите очакваха щетите от природното бедствие

23:11 | 08.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Борсовите индекси в САЩ отчетоха седмични понижения, като акциите на застрахователите поевтиняха за този период, докато инвеститорите очакваха щетите от урагана „Ирма“, съобщи CNBC. Дневното представяне на Wall Street беше разнопосочно.

„Тъй като акциите на застрахователите поевтиняха рязко по-рано през седмицата, инвеститорите гледат на тях като възможност и се надяват, че „Ирма“ няма да е толкова тежък, колкото някои се опасяват“, коментира Кейт Уорн, инвестиционен стратег в Eduard Jones.

Акциите на XL Group и RenaissanceRe например се търгуваха с ръстове в петък, но за седмицата отчетоха спадове от около 6%.

В петък ураганът „Ирма“ беше понижен от пета на четвърта степен, но все още се очаква да има сериозни последици, най-вече в щата Флорида.

Акциите на търговците на материали за дома поскъпнаха в очакване на урагана. Акциите на Home Depot записаха ръст от 1,4%.

Освен върху урагана „Ирма“ фокустът е върху доходността по държавните облигации“, казва Джеръми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities. “2% e психологическа граница. Ако доходността падне под това ниво, икономистите ще трябва да седнат и да помислят какво се случва”, казва той.

Нарасналото напрежение около Северна Корея също кара инвеститорите да се насочат към валути убежища и държавни облигации.

В сферата на макроикономиката складовата наличност на едро нарасна с 0,6% на месечна база през юли, което е над очакванията.

Златото поскъпна с около 0,13% до 1 352,12 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поевтиня с над 3% до 47,58 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записа спад от 1,36% до 53,75 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,2033 долара, а курсът на йената е 107,77 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации е 2,056%, а тази по 2-годишните книжа е 1,270%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още