IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции поскъпват след изявление на конгресмени за тавана на дълга*

Енергийният и финансовият сектор са начело във възходящата тенденция

18:01 | 06.09.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции поскъпват в сряда след съвместно изявление на двама конгресмени, че са готови да гласуват в подкрепа на тримесечно вдигане на тавана на дълга, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се повишава с около 65 пункта, като книжата на Home Depot и Goldman Sachs допринасят най-много за ръста.

Широкият S&P 500 нараства с 0,2 на сто, като енергийният и финансовият сектор са начело във възходящата тенденция. Акциите на United Continental Holdings и Newell Brands обаче са сред най-слабо представящите се в състава на S&P 500.

United понижи очакванията си за приходите и печалбата преди данъци това тримесечие, като за причина посочи урагана "Харви". Newell Brands пък съобщи, че "почти всички" от доставчиците му в Луизиана и Тексас са затворени заради урагана.

Технологичният индекс Nasdaq composite пък се търгува почти без изменение, след като отвори с повишение, по-късно компенсирано от леко поевтиняване на акциите на големите технологични компании.

*Актуално към 18:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 6 години
Аз обратно - бих имал доверие ако кажат, че няма да подкрепят вдигане на дълга, а ще работят за незабавното обръщане на тренда и намаляването му. Но логика няма защото пебса тртябва да бъде измамен и ограбен от великите инвеститори и борсаджии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
fri
преди 6 години
Капиталовият пазар е спекулативен. Не винаги съответства на икономиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
nobel
преди 6 години
Американските акции поскъпват ...----------------------------------------------Признавам си, че не очаквах американската икономика да е чак толкова обикновено нещо. Акциите поскъпват от изявлението, че някакви конгресмени, щели да гласуват за повишаване тавана на дълга. Щом е чак толкова просто изобщо не мога да разбера тоя таван защо не го повишават всеки месец. А със сигурност могат и много по-често. Защо ли не го правят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още