IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След дългия уикенд в САЩ фондовите борси отварят на червено*

Инвеститорите реагират на новините от уикенда за Северна Корея

17:50 | 05.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поевтиняват във вторник – първия ден от борсовата седмица в САЩ, съобщава CNBC. В понеделник пазарите бяха затворени по повод Деня на труда.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи със 175 пункта, като най-много натежават книжата на United Technologies и Goldman Sachs. Акциите на United Technologies поевтиняват с близо 4%, след като компанията обяви сделка на стойност 30 млрд. долара за придобиването на Rockwell Collins.

Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,5%, като финансовите компании повеждат седемте сектора, които се търгуват на червена територия.

Технологичният измерител Nasdaq изтрива също 0,5% от стойността си.

Инвеститорите в САЩ реагират на новините от уикенда за Северна Корея. Тогава режимът в Пхенян обяви, че е извършил успешен ядрен опит, при това най-мощният от 2006 г.

Освен това пазарите очакват заседанието на ЕЦБ в четвъртък. Администрацията на Доналд Тръмп пък полага усилия да успее да гарантира вдигане на тавана на дълга. Компаниите приключват ваканциите си и започват да се готвят за публикуване на отчетите си за третото тримесечие, поради което септември се очертава динамичен месец, казват анализаторите от DeSanctis.

В сферата на макроикономиката фабричните поръчки в САЩ се свиват с 3,3% на месечна база през юли.

Златото поскъпва с 0,87% до 1 342,02 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с над 3% до 48,87 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва ръст от 2,31% до 53,55 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1925 долара, а курсът на йената е 108,97 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се понижава до 2,094%, а тази по 2-годишните книжа записва спад до 1,314%.

Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още