IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Разговорите не са решението на ситуацията със Северна Корея

Коментарът на американския президент е във връзка с последната балистична ракета, изстреляна от азиатската страна

18:40 | 30.08.17 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

САЩ разговарят със Северна Корея и им плащат изтръгнати с изнудване пари от 25 години. Разговорите не са отговорът, написа днес в Twitter американският президент Доналд Тръмп, цитиран от световните агенции.

Правителството на Тръмп, както и това на неговия предшественик Барак Обама, използва постоянно подхода с "моркова и тоягата" по отношение на севернокорейския режим с надеждата да го накара да се откаже от ядрената и ракетната си програма, отбелязва Франс прес.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън даде ясно да се разбере, че е готов на преговори със Северна Корея, при условие че те ще са за ядреното ѝ разоръжаване.

"Те са готови да ограничат провокативните си действия и е възможно да видим в това път към някакъв вид диалог в близко бъдеще", заяви Тилърсън преди седмица.

Вчера обаче Северна Корея изстреля балистична ракета със среден обсег, която прелетя над северния японски остров Хокайдо.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Често претендираш че си добре осведомен а пък да не знаеш подобен факт?Повече от 30 години САЩ снабдяват Северна Корея с храни, лекарства и някои неща от първа необходимост по линия на хуманитарни операции под флага на ООН и въпреки това за период около 10-12 години измират по 1 милион севернокорейци от глад или усложнения вследствие на недохранване. Понеже няма кой знае с какво да бъдат ангажирани, да не говорим за работа, образование или някаква реализация, се плодят като мишки, но продължителността на живота им е една от най-малките в света след тази на ескимосите и някой африкански общности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
mrynmryn
преди 6 години
Става дума за помощи, а не директно пари. И това е известно от край време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
panther
преди 6 години
Става дума за хуманитарна помощ, храни, лекартва, също и мазут (води се енергийна помощ). Уговорката е била Корея да прекрати ядрената си програма срещу тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още