IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колеблива борсова търговия в САЩ преди конференцията на Фед в Джаксън Хол*

На симпозиума в Джаксън Хол ще има редица ключови изказвания, като коментарите на Джанет Йелън и Марио Драги се очакват в петък

18:00 | 24.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници в навечерието на конференцията на централните банки в Джаксън Хол, щата Уайоминг, съобщава CNBC.

И трите основни борсови индекса - Dow Jones Industrial Average, S&P 500 и технологичният бенчмарк Nasdaq - записват минимални изменения нагоре малко преди 18:00 часа българско време.

На симпозиума в Джаксън Хол ще има редица ключови изказвания, които ще се следят с голям интерес, като коментарите на Джанет Йелън и Марио Драги се очакват в петък.

В четвъртък председателят на Фед за Канзас сити Естер Джордж заяви, че икономиката на САЩ е достатъчно силна, за да издържи още повишения на лихвите, въпреки че неотдавна имаше слаби данни за инфлацията.

В сферата на макроикономиката броят на американците, подали заявки за помощи при безработица, се повишава по-малко от очакванията и остава на нива, характерни за стабилен трудов пазар.

Продажбите на съществуващи жилища пък се понижават през юли до най-ниското си ниво тази година – годишен темп от 5,44 млн. единици.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1,32% до 47,77 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад от 0,84% до 52,13 долара за барел.

Златото остава без съществено изменение на ниво 1 293,71 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1803 долара, а курсът на йената е 109,27 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се повишава до 2,182%, а тази по 2-годишните книжа расте до 1,326%.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време*

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още