IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовите индекси в САЩ растат за пръв път от четири сесии*

Инвеститорите анализират данните за инфлацията през юли

17:59 | 11.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с ръстове в петък, като пазарите анализират данните за инфлацията в САЩ. Ръстовете обаче бяха ограничени заради изострената реторика между САЩ и Северна Корея, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с около 56 пункта, като Apple допринася най-много за ръстовете.

Широкият измерител S&P 500 расте с 0,15%, като информационните технологии и компаниите производителки на стоки от втора необходимост повеждат секторите, които се търгуват на зелена територия.

Технологичният измерител Nasdaq се повишава с 0,4%.

Инфлацията в САЩ през юли е 0,1% на месечна база, но очакванията бяха за повишение от 0,2 на сто.

„Слабата инфлация ще затрудни още повече Федералният резерв да направи каквото и да е“, посочва Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в Baird. В четвъртък бяха публикувани данни, които показаха, че цените на едро неочаквано са се понижили с 0,1% на месечна база през юли, което беше първият спад от близо една година.

Индексът CBOE volatility index (VIX), който се счита за измерител на страха на пазара, достигна до най-високото си ниво от президентските избори насам, но след това се понижи до 14,89 пункта.

В корпоративната сфера технологичната компания Snap публикува отчета си, според който печалбата надминава очакванията, но приходите не оправдават прогнозите. Акциите на Snap поевтиняват с близо 11%.

Златото поскъпва с 0,11% до 1 291,48 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,54% до 48,33 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент отчита спад от 0,44% до 51,68 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1796 долара, а курсът на йената е 109,16 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации расте до 2,217%, а тази по 2-годишните ценни книжа се понижава до 1,322%.

*Данните са актуални към 17:45 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още