IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сезонът на отчетите тласна американските индекси до рекордни нива

Подкрепа на представянето на Dow Jones оказа търговията на Boeing, J.P. Morgan и Goldman Sachs

23:30 | 14.07.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции се повишиха до рекордни нива в началото на сезона на отчетите в петък, съобщава CNBC.

Индексът S&P 500 нарасна с 0,6%, като проби над границата от 2 453,82 пункта, което беше предходния исторически връх, достигнат на 19 юни.

Междувременно Dow прибави 90 пункта към стойността си и също записа рекорд. Nasdaq също записа ръст – от 0,6%.

Основните индекси преодоляха няколко препядствия, като се изкачиха отново до рекордни стойности. Едно от тях са технологичните акции, които показаха признаци на слабост в края на първото полугодие. В същото време те са най-добре представилият се сектор през тази година – с ръст от над 20%.

Американските фондови пазари изглежда преодоляха и заглавията в пресата за руска намеса в изборите в САЩ.

Подкрепа на представянето на Dow Jones оказа търговията на Boeing, J.P. Morgan и Goldman Sachs. 

Три инвестиционни банки - J.P. Morgan, Citigroup и Wells Fargo съобщиха за по-добри от очакваното резултати за второто тримесечие.

Wall Street обърна внимание и на икономическите данни с разочароващите данни за продажбите на дребно и потребителските цени през юни.

Продажбите на дребно в САЩ неочаквано отчетоха спад през юни за втори пореден месец, което би могло да охлади очакванията за силно ускорение на икономическия растеж през второто тримесечие. В същото време По-ниските разходи за газ, самолетни билети, нови и втора ръка автомобили и планове за мобилни телефони са запазили потребителските цени в САЩ без промяна през юни.

По-рано тази седмица председателят на Федералния резерв Джанет Йелън сигнализира, че бъдещото увеличение на лихвените проценти ще става постепенно. Koментарите й изпратиха Dow до рекордни стойности, припомня CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
dani de vito
преди 7 години
Обаче по данни на Уолстрийт на всеки долар купена акция има 42 долара продадени ,т е съотношение 1:42 ,с падащи обеми и въпреки това индексите растат.Единствената причина е че банките споменати в статията плюс HSBC ,UBS и др са изгълтали буквално всичко на пазара .В момента когато трябва да спрат за да не фалират ,ще има корекции надолу невиждани от 1933 насам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още