IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските борси започват седмицата с минимални изменения*

Wall Street се подготвя за старта на новия сезон на отчетите

17:52 | 10.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ро</em><em>йтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват с минимални изменения в понеделник, докато Wall Street се готви за старта на новия сезон на финансовите отчети, съобщава CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq composite започна деня с около 0,1% ръст, макар че по-късно леко отстъпи. Акциите на Amazon поскъпнаха в ранната търговия, докато компанията се подготвя за т.нар. Prime Day – ден с големи отстъпки за клиентите на Amazon Prime.

Акциите на Tesla обаче поевтиняха с 0,9%, ограничавайки ръста на технологичния бенчмарк. Акциите навлязоха в мечи пазар миналата седмица, търгувайки се с над 20% под рекордните си стойности.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average спадна с 30 пункта, като UnitedHealth допринася най-много за загубите. Основният индекс S&P 500 пък се търгува с минимално изменение, като технологичните компании са начело на печелившите, водени от Nvidia и FLIR Systems. Финансовите компании обаче изоставят.

„Като цяло сезонът на отчетите, смятам, ще бъде продължение на това, което видяхме през първите три месеца“, каза Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities. Печалбата на S&P 500 тогава се увеличи с 15%.

JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo са сред големите компании, които трябва да представят отчетите си тази седмица. Инвеститорите следят печалбата и на технологичните компании с голяма капитализация.

Технологичните акции са представят най-добре за 2017 г. досега, като секторът отчита ръст от 17%. Той обаче изпитва трудности през последния месец, понижавайки се с 1,3%.

На пазара на облигации цените на държавния дълг се повишават, докато инвеститорите чакат представянето на нови икономически данни и следят няколко търга с облигации. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се понижава до около 2,373 процента, а по двегодишните държавни облигации – до 1,391 процента.

Подкрепен от по-високите цени на облигациите доларът поскъпна до най-високите си нива спрямо йената от два месеца, като в момента се търгува за 114,14 йени.

На пазара на суровини цените на петрола се понижават, увеличавайки тежките загуби от края на миналата седмица на фона на засилената сондажна дейност в САЩ и високите доставки от страните от ОПЕК.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI са със 7 цента, или 0,16% надолу, до 44,16 долара за барел, а върху петрола сорт Брент - с 4 цента, или 0,09%, до 46,67 долара за барел.

Цените на златото също започнаха деня с понижение, достигайки до най-ниските си нива от средата на март, след като силните икономически данни в САЩ и Германия засилиха очакванията, че централните банки ще увеличават лихвените проценти. В последствие обаче фючърсите върху златото отчетоха ръст от 1,24 долара, или 0,10%, до 1210,94 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:42 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още