IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Тръмп: Ядрената програма на Северна Корея изисква решителен отговор

Ерата на стратегическото търпение към Пхенян приключи, смята американският президент

22:19 | 30.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Ракетно-ядрената програма на Северна Корея изисква "решителен отговор" и че ерата на "стратегическото търпение" на Вашингтон спрямо режима в Пхенян е приключила, коментира президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс и БТА.

Тръмп говори пред журналисти заедно с гостуващия южнокорейски президент Мун Дже-ин след разговора им в Белия дом.

"Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други партньори от света, по серия от мерки - дипломатически, икономически и в сферата на сигурността, за да защитим нашите съюзници и нашите граждани от заплахата, позната като Северна Корея", отбеляза американският презизент. 

Мун Дже-ин отчете, че в бъдат използвани санкции и диалог за решаването на проблема с ядрената програма на Северна Корея, допълва Ройтерс. И двамата държавни глави бяха категорични, че са готови на преговори с Пхенян. 

В Белия дом двамата лидери коментираха и търговските си отношения. "Ще работим, за да премахнем бариерите пред реципрочната търговия и достъпа до пазара", каза още Доналд Тръмп, отбелязвайки, че са била дискутирана търговията със стомана и автомобили между двете страни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Brian Gomez
преди 7 години
Оферта за заем @2% процент!!!Нашата компания е правна организация, създадена, за да помогне на хората, които се нуждаят от помощ като финансова помощ. Ние сме USA базирана финансова компания.Ние предоставяме юридически заем решения на физически лица и бизнес собственици, които се нуждаят от пари в брой. Така че, ако имате финансови затруднения или финансова бъркотия и имате нужда от пари, за да започнете собствен бизнес или имате нужда от заем, за да уредите дългове или да плащате сметки, започнете добра сделка или трудност при получаване на повече заеми от местни банки, Свържете се с нас днес: carlylefinancialsolutions***gmail.comГ-н Brian
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още