IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Водещите индекси на Wall Street напредват в последния ден на тримесечието

Петролът се готви да запише най-дългата си положителна серия от година, а банковият сектор в САЩ е във възход

18:06 | 30.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на фондовите пазари отвъд Океана отвориха предимно с ръстове в последната сесия за тримесечието. Подкрепа оказват акциите на финансови и енергийни компании, пише CNBC.

В четвъртък на търговията натежа представянето на технологичния сектор. Nasdaq все още не може да се отърси негативното настроение, но спадът е минимален - от 0,02% до 6 143,31 пункта.

Технологичните компании все пак са едни от най-добре представящите се от началото на годината, отчитайки ръст от 15 на сто, но в последния месец има спад от 2%.

Dow Jones обаче напредва, като за ръста най-много допринася Nike. Индексът добави 0,35%, или 75 пункта до 21 362,51 пункта. За S&P 500 ръстът в началото на сесията е от 0,16 на сто до 2 423,63 пункта.

Банковият сектор отчита силен ден след като Федералният резерв съобщи резултатите от стрес тестовете на големите банки в страната. За първи път от годините на кризата всички банки в страната преминават успешно през оценката.

Цената на петрола се повишава за седма поредна сесия, допълва Market Watch. Суровината е напът да запише най-дългата си позитивна сесия от миналия август под влияние на очакванията за спад на производството в САЩ. Лекият суров петрол започва търговията с ръст от 0,7 на сто до 45,24 долара за барел.

Европейският сорт Brent достигна до цена от 47,59 долара за барел, което е увеличение от 0,4%. Августовските контракти за петрола изтичат днес, а от понеделник активни ще бъдат доставките за септември. Тяхната цена е 47,97 долара за барел.

Цената  на златото се понижава с 0,5% в първите часове на търговията и достига до 1 239,80 долара за тройунция. Market Watch изчислява,че ако тенденцията за спад се задържи, ценният метал ще загуби около 1% от цената си за седмицата. Месецът ще приключи с понижение от 2,5 на сто, но от началото на годината златото е поскъпнало с около 8%.

* Данните са актуални към 17:50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още