IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаба динамика на Wall Street, индексите поемат в различни посоки*

В четвъртък бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който беше уволнен от Доналд Тръмп, ще свидетелства пред комисията по разузнаване в Сената

17:56 | 06.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови пазари отвориха сесията във вторник със спадове, а около час след началото на търговията динамиката е в тесни граници и разнопосочна, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записва спад от 29 пункта, като най-много натежават книжата на Goldman Sachs.

Широкият показател S&P 500 се понижава с 0,15 на сто, а технологичният бенчмарк Nasdaq записва слабо изменение в положителна насока.

Облигациите обаче поскъпват, като доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до най-ниското си ниво от дните след президентските избори през ноември миналата година. Към 17:30 часа българско време тя е 2,145%, а спадът възлиза на 0,035 пункта. Доходността по 2-годишните ценни книжа записва спад от 0,012 пункта до 1,294%.

Цените на златото също достигнаха най-високите си нива от седем седмици. Благородният метал се търгува с ръст от 1% до 1 295,93 долара за тройунция.

В четвъртък бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който беше уволнен от Доналд Тръмп, ще свидетелства пред комисията по разузнаване в Сената. Това ще бъде първият му публичен коментар, откакто Коми беше освободен от поста. Той със сигурност ще трябва да отговаря на въпроси за разговорите си с Доналд Тръмп и за евентуални опити от страна на президента да се намеси в разследването срещу бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин. Самият Флин се оттегли от позицията заради това, че не е декларирал връзките си с Русия.

Инвеститорите очакват и предсрочните парламентарни избори във Великобритания в четвъртък.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,21% до 47,30 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад от 0,34% до 49,30 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1274 долара, а курсът на йената е 109,51 йени за долар.

*Данните са актуалник към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още